Informatie over de praktijk

Hartelijk welkom op de website van Co-Med praktijk Tilburg. Onze praktijk is gevestigd aan de Umberstraat 12. Het is een wijkgerichte praktijk voor de wijken in Tilburg-West. We hopen dat we u middels deze website nog beter kunnen informeren over onze praktijk.

Openingstijden

Onze praktijk is geopend op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.

Spreekuren huisarts 

Alle spreekuren zijn op afspraak, op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 11.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een afspraak duurt tussen de 10 en 15 minuten. Over het algemeen kan hierin één hulpvraag of meerdere korte vragen behandeld worden. Als u aangeeft dat er meer tijd nodig is, dan kan de assistente dit inplannen. In verband hiermee zal zij u vragen naar de reden van uw komst.

Spreekuren praktijkondersteuners

Spreekuren POH Somatiek maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Spreekuren POH GGZ maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Inschrijving als patiënt

De praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten.

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunnen via de receptenlijn (bel 013-4674420 en kies optie 2 van het keuzemenu). Spreek duidelijk uw naam, geboortedatum en medicatie in.

Bloedprikken

Op maandag tot vrijdag tussen 08:00 en 12:30 kunnen patienten bij ons in de praktijk bloed laten prikken. Er dient hiervoor een afspraak te worden gemaakt.

Veel gestelde vragen

Kan ik bij de huisarts terecht voor een reizigersvaccinatie?

U kunt bij ons helaas niet terecht voor reizigersadvies en bijbehorende vaccinaties. Voor reizigersadvies kunt u terecht bij de GGD.

Waarom vraagt de doktersassistente naar mijn klachten bij het maken van een afspraak?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente u vragen naar de reden van uw contact. Ze is daarvoor opgeleid en doet dat om een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is vanzelfsprekend verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Ik kom in aanmerking voor huishoudelijke hulp, een scootmobiel, rolstoel of woningaanpassingen. Waar kan ik daarvoor terecht?

U kunt contact opnemen met het WMO-loket via de gemeente. WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet regelt dat mensen met zieke, een fysieke of psychische beperking hulp, ondersteuning of de voorzieningen krijgen die ze nodig hebben.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor een dokter in het ziekenhuis?

Voor een afspraak met een arts in het ziekenhuis heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts. De huisarts geeft alleen een verwijzing als hij dit medisch noodzakelijk acht. Veel medische problemen kunnen door de huisarts worden verholpen. Als dit niet het geval is, verwijst de huisarts u in overleg door naar een medisch specialist. Bent u reeds onder behandeling bij een specialist? Dan is een verwijsbrief niet nodig.

Kan ik bij de huisarts terecht voor een medische verklaring?

Voor een medische verklaring kunt u helaas niet bij uw huisarts terecht. Dit is conform de richtlijnen van de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen. Deze adviseert huisartsen geen medische verklaringen af te leggen over eigen patiënten. Wel kunt u ons vragen een afschrift van uw medisch dossier te maken. Daarin staan de belangrijkste gegevens over uw gezondheidstoestand vermeld. Vervolgens kan een arts waarbij u niet onder behandeling staat deze gegevens onafhankelijk beoordelen. Ook kunt u bij de instantie die van u een medische verklaring vraagt navragen of een verklaring van uzelf voldoende is.

Digitaal en toch persoonlijk

Mede dankzij digitalisering kunnen we steeds betere zorg bieden aan onze patiënten. Zowel voor de patiënten als voor ons als huisartsenpraktijk wordt alles door digitalisering gemakkelijker gemaakt. Zo kunnen wij bijvoorbeeld sneller schakelen met andere zorginstellingen of bent u sneller op de hoogte van uitslagen door middel van de patiëntenportaal. Natuurlijk kunt u met onduidelijkheden of vragen ook altijd terecht bij de assistenten. Op deze manier kunnen wij op een persoonlijke wijze de zorg bieden die u verdient.